Που θα βγείτε

Η πόλη της Καλαμάτας προσφέρει πραγματικά αμέτρητες επιλογές για φαγητό, καφέ ή ποτό. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις σημαντικότερες περιοχές της πόλης όπου θα βρείτε αμέτρητα μαγαζιά για όλες τις ώρες της ημέρας.


Κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Η πλατεία Βασιλέως Γεωργίου είναι η κεντρική, μακρόστενη πλατεία της Καλαμάτας, ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης.  Έχει μήκος 397 μέτρα  και πλάτος περίπου 45 μέτρα. Περικλείεται από τις οδούς Αριστομένους στα ανατολικά, Φραντζή στα νότια, Σιδηροδρομικού Σταθμού στα δυτικά και Νικηταρά στα βόρεια.

Στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας βρίσκεται η σύνθεση «Ελευθερία», ηρώο για τους αγωνιστές της Επανάστασης, Κολοκοτρώνη, Παπαφλέσσα και Μαυρομιχάλη. Το μνημείο φιλοτέχνησαν οι γλύπτες Θεόδωρος. Η. Κολοκοτρώνης και Αλίκη. Μ. Χατζή το 1978.

Η κεντρική πλατεία της πόλης αποτελεί σημείο αναφοράς για τη νεότερη ιστορία της. Με τα αναρίθμητα καταστήματα και καφέ γύρω της αποτελεί πόλο έλξης και σημείο συνάντησης για κατοίκους και επισκέπτες.

Απόσταση από τα διαμερίσματα: 800 μέτρα


Ιστορικό κέντρο

Το ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα σημεία της πόλης, αποτελώντας μάλλον το σήμα κατατεθέν της και το σημείο εκείνο που συνδέει το παρελθόν με το παρόν της. Τα τελευταία χρόνια, επιπλέον, η παλαιά πόλη έχει μετατραπεί στην περιοχή που συγκεντρώνει όλο και περισσότερο κόσμο όλες τις ώρες της ημέρας από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Από το μεσημέρι για φαγητό, μέχρι το βράδυ για γλυκό ή ποτό, τα μαγαζιά στο ιστορικό κέντρο θα ικανοποιήσουν σίγουρα όλες τις γευστικές σας απαιτήσεις.

Τα διαμερίσματα Jasmine & Magnolia βρίσκονται μέσα στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας, κάνοντας την πρόσβαση σας στα μαγαζιά του ιστορικού υπόθεση λίγων λεπτών.

Απόσταση από τα διαμερίσματα: 35 μέτρα


Μαρίνα Καλαμάτας

Η περιοχή γύρω από την μαρίνα της πόλης, αποτελεί ένα ιδιαίτερο κομμάτι στο οποίο ντόπιοι και επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη βόλτα τους, τον καφέ, αλλά και το φαγητό τους στις διάφορες καφετέριες, ταβέρνες, εστιατόρια και ουζερί που υπάρχουν κατά μήκος της της περιοχής, αγναντεύοντας τη θέα, το όμορφο σύμπλεγμα βουνού και θάλασσας και τα γαλήνια νερά της για στιγμές χαλάρωσης.

Απόσταση από τα διαμερίσματα: 3 χλμ.


Παραλία Καλαμάτας

Ο παραλιακός δρόμος αποτελεί πόλο έλξης τους Καλοκαιρινούς μήνες για άτομα όλων των ηλικιών. Με μια πολύ μεγάλη ποικιλία από καφετέριες, ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία, μαγαζιά με παγωτά, κρέπες και βάφλες, αλλά και μαγαζιά για βραδινή έξοδο, είναι σίγουρο πως θα καλύψει κάθε σας επιθυμία. Σε όλο του το μήκος ο παραλιακός δρόμος έχει κάθε είδους μαγαζί

Και φυσικά μετά τον καφέ ή το φαγητό σας απολαύστε την βόλτα κατά μήκος της παραλιακής.

Απόσταση από τα διαμερίσματα: 2,5 χλμ.